Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- 1/2 tl chilipeper vlokken
- 30 g pijnboompitten
- 100 ml kookroom
- 2 nestjes verse tagliatelle
- 1/2 citroen
- parmezaanse kaas
- olijfolie
Snijd de courgette in lange dunne plakken, hak de knoflook fijn en rasp de schil van de halve citroen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan totdat ze gaan geuren, zet apart.
Kook de pasta volgens aanwijzingen van de verpakking. Giet af maar houdt een kopje kookvocht achter.
Doe ondertussen wat olijfolie in een brede pan en bak hierin de courgette samen met de knoflook en chilivlokken. Haal de courgette uit de pan en houdt warm onder een bord of aluminiumfolie.
Voeg de kookroom en het citroenrasp toe aan diezelfde pan, warm even door en breng op smaak met peper en evt. zout. Voeg hier de pasta aan toe, roer door en voeg wat kookvocht toe tot er een mooie saus ontstaat.
Verdeel de romige pasta over de borden, leg er de courgette op en bestrooi met pijnboompitten en parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!