De organisatie

Eerlijk Eten uit de Streek is een stichting die is ontstaan uit een initiatiefgroep van producenten, consumenten en enkele organisaties. We hebben voor ogen dat duurzaam voedsel uit de streek voor iedereen beschikbaar en bereikbaar is en dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn producten. Om dat te bereiken moeten consumenten en producenten een langdurige verbinding met elkaar aangaan. Verantwoordelijkheid, vertrouwen en transparantie zijn belangrijk om vanuit en aan te werken. Samen zetten we stappen naar een duurzaam regionaal voedselsysteem.

De initiatiefnemers

De intiatiefnemers van het concept 40 dagen Eten uit de Streek zijn IJsbrand Snoeij, Renze Holwerda, Marlies Knol en Jurrien Rossien. Daarnaast is er een kerngroep opgericht die de praktische organisatie op zich neemt. Dit zijn:

bruine eieren in het gras

Het bestuur

In het najaar van 2020 hebben we de Stichting Eerlijk Eten uit de Streek opgericht. Maak hieronder kennis met de bestuursleden:

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Doe mee! Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

Aanmelden kan via info@eerlijketenuitdestreek.nl of via onderstaande button.

Ik meld me aan

Recent Posts / View All Posts

kistje met groente melk eieren DALL-E2

Inhoud pakketten week 48

| abonnement, nieuws | No Comments

Deze week kunt u het volgende verwachten in uw groenteabonnementen: Biologische groentepakketten witte kool, prei, pompoen, appel en ui Onbespoten streekgroente pakketten: veldbonen, bietjes, appel, boerenkool en ui Graag brengen…

eko de eerste

Inhoud pakketten week 47

| abonnement, nieuws | No Comments

Hierbij de inhoud van de pakketten van week 47 in 2022. Biologisch streekgroente pakket Deze week bestaat het biologische streekgroente pakket uit: boerenkool, peen, rodekool, stoofpeer en een bosje selderij….

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 46

| abonnement, nieuws | No Comments

Tot op vandaag hebben we heel mooi weer gehad, waardoor er nog veel groenten op de akkers stonden. Nu het langzaam kouder gaat worden, zullen de groenten geleidelijk worden afgenomen…

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 45

| abonnement, nieuws | No Comments

Biologische groentepakket sla, bietjes, boerenkool en witte kool geproduceerd door de Landouw. Onbespoten streekgroentepakket broccoli, spruitjes, pastinaak, rode kool en een rood pepertje  van Barnevelds grond door Vallei Streekgroente. De…