IN GESPREK MET: BARRIE VAN GERESTEIJN

Barrie van Geresteijn

Na een korte periode als lid van het bestuur van de Stichting Eerlijk Eten uit de Streek merkte Barrie van Geresteijn dat zijn kracht ligt bij het praktische aspect om van het initiatief een succes te maken. Hij is daarom lid geworden van de kerngroep.

Barrie is geboren en getogen in het buitengebied van Barneveld. Hier groeide hij op de boerderij op tussen de koeien, varkens en kalveren, waarna hij later aan de slag ging als planner en organisator.

Barrie is altijd werkzaam geweest in de agrarische sector, maar is ook actief als praktijkopleider en assessor. In deze rol heeft hij bij mogen dragen om zijn praktijkkennis te delen met MBO-studenten Grond, Groen en Infra. “Er verandert veel in onze sector, en ik denk dat belangrijk is om de verbinding tussen de boer en de burger te optimaliseren.

Deze stichting is een unieke kans om de verbinding tussen boer en burger tot stand te brengen. Op deze manier ontdekt de consument waar eerlijk en duurzaam voedsel vandaan komt en krijgt de boer waardering voor zijn producten.”

Tijdens de 40-dagen challenge heeft Barrie de witte en rode kool geleverd. In 2021 gaan ze weer groenten telen, onder de naam VALLEI streek GROENTEN. “Graag draag ik mijn steentje bij om Eerlijk Eten uit de Streek tot een succes te maken met en voor burger en boer.”

Maak kennis met de andere initiatiefnemers

Justine Smitshuis

Justine Smithuis

Lid Kerngroep

Marjanne Borren

Marjanne Borren

Lid kerngroep

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

ONZE PRODUCENTEN

Recent Posts / View All Posts

kistje met groente melk eieren DALL-E2

Inhoud pakketten week 48

| abonnement, nieuws | No Comments

Deze week kunt u het volgende verwachten in uw groenteabonnementen: Biologische groentepakketten witte kool, prei, pompoen, appel en ui Onbespoten streekgroente pakketten: veldbonen, bietjes, appel, boerenkool en ui Graag brengen…

eko de eerste

Inhoud pakketten week 47

| abonnement, nieuws | No Comments

Hierbij de inhoud van de pakketten van week 47 in 2022. Biologisch streekgroente pakket Deze week bestaat het biologische streekgroente pakket uit: boerenkool, peen, rodekool, stoofpeer en een bosje selderij….

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 46

| abonnement, nieuws | No Comments

Tot op vandaag hebben we heel mooi weer gehad, waardoor er nog veel groenten op de akkers stonden. Nu het langzaam kouder gaat worden, zullen de groenten geleidelijk worden afgenomen…

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 45

| abonnement, nieuws | No Comments

Biologische groentepakket sla, bietjes, boerenkool en witte kool geproduceerd door de Landouw. Onbespoten streekgroentepakket broccoli, spruitjes, pastinaak, rode kool en een rood pepertje  van Barnevelds grond door Vallei Streekgroente. De…