IN GESPREK MET: BARRIE VAN GERESTEIJN

Barrie van Geresteijn

Na een korte periode als lid van het bestuur van de Stichting Eerlijk Eten uit de Streek merkte Barrie van Geresteijn dat zijn kracht ligt bij het praktische aspect om van het initiatief een succes te maken. Hij is daarom lid geworden van de kerngroep.

Barrie is geboren en getogen in het buitengebied van Barneveld. Hier groeide hij op de boerderij op tussen de koeien, varkens en kalveren, waarna hij later aan de slag ging als planner en organisator.

Barrie is altijd werkzaam geweest in de agrarische sector, maar is ook actief als praktijkopleider en assessor. In deze rol heeft hij bij mogen dragen om zijn praktijkkennis te delen met MBO-studenten Grond, Groen en Infra. “Er verandert veel in onze sector, en ik denk dat belangrijk is om de verbinding tussen de boer en de burger te optimaliseren.

Deze stichting is een unieke kans om de verbinding tussen boer en burger tot stand te brengen. Op deze manier ontdekt de consument waar eerlijk en duurzaam voedsel vandaan komt en krijgt de boer waardering voor zijn producten.”

Tijdens de 40-dagen challenge heeft Barrie de witte en rode kool geleverd. In 2021 gaan ze weer groenten telen, onder de naam VALLEI streek GROENTEN. “Graag draag ik mijn steentje bij om Eerlijk Eten uit de Streek tot een succes te maken met en voor burger en boer.”

Maak kennis met de andere initiatiefnemers

Justine Smitshuis

Justine Smithuis

Lid Kerngroep

Marjanne Borren

Marjanne Borren

Lid kerngroep

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

ONZE PRODUCENTEN

Recent Posts / View All Posts

google maps

Zomerstop

| abonnement, nieuws, shop | No Comments

Zoals vorige week al gemeld in de informatie mail staat de webshop op pauze. Vanaf deze week zullen dan ook alle mutaties handmatig worden doorgevoerd. Alle bestaande lopende en gepauzeerde…

kist groentebox

Inhoud pakketten week 31

| abonnement, nieuws | No Comments

In verband met de zomerstop worden alleen de groentepakketten geleverd. Biologisch groentepakket sperziebonen; courgette; lollo rossa; chinese kool en komkommer ( niet in S). De bolcourgette kan dan nog narijpen…

groente en fruit kist

Inhoud pakketten week 28

| abonnement, nieuws, nieuwsbrief | No Comments

Zie hier de inhoud van de groentepakketten voor week 28! BIO GROENTEPAKKET courgette eikenbladsla broccoli (niet in S) paksoi chioggia biet Deze week komt alles van De Landouw uit de…

hert bier

Hert Bier – heerlijke, lokaal gebrouwen, biertjes voor de zomer

| nieuws, producent, shop | No Comments
Hert Bier Maak kennis met Hert Bier uit Putten en ontdek de volle smaak van onze bijzondere bieren. Mooie speciaalbieren uit onze eigen brouwerij op de Veluwe. Om op de...