Zonder vrijwilligers, geen Eerlijk Eten uit de Streek
Vrijwilligers zijn onmisbaar bij Eerlijk Eten uit de Streek. Zonder vrijwilligers zou EES niet kunnen bestaan! Wekelijks helpen ze met het inpakken van de groente, het ophalen van producten en het wegbrengen van de pakketten naar de afhaallocaties. Ook vanuit huis helpen vrijwilligers met het maken van de nieuwsbrief, het onderhouden van sociale media en de website, en vooral: met het meedenken met Eerlijk Eten uit de Streek. Maar wat drijft vrijwilligers om ons te helpen? Wij vroegen het Pieter die ons al sinds de start helpt.
Over Pieter
Pieter is al tien jaar met pensioen na een loopbaan in de chemische industrie. Zijn vrije uren besteed hij graag aan Eerlijk Eten uit de Streek. In 2020 deed hij samen met zijn vrouw mee aan de 40 Dagen Challenge waarna zij enthousiast werden over de producten en nieuwe recepten. Pieter vertelt: “mijn vrouw besteed de tijd in de keuken, ik help graag met de Stichting!”
40 Dagen Eten uit de Streek
Tijdens deze challenge kregen consumenten wekelijks een pakket met streekproducten direct van de boer. De uitdaging was om 40 dagen lang uit onze eigen omgeving te eten. En dit werd een groot succes. Er kwam meer vraag naar een permanent aanbod. Zo ontstonden de abonnementen zoals ze nu worden verzorgd door Eerlijk Eten uit de Streek.