IN GESPREK MET: MARIANNE VAN ATTEN - CONSUMENT EN VRIJWILLIGER

Marianne van Atten

Op een mooie dinsdag in april spreken we Marianne van Atten uit Wekerom. Zij was deelnemer aan de 40-dagen challenge en hielp bovendien bij het klaarmaken van een aantal pakketten. We vragen haar naar haar ervaringen met Eerlijk Eten uit de Streek.

Voordat Marianne naar Wekerom verhuisde, woonde ze 23 jaar in Barneveld. Ze heeft dus al een lange geschiedenis in de streek. Het initiatief van Eerlijk Eten uit de Streek, waar ze van hoorde via een van de initiatiefnemers, sprak haar meteen aan. Marianne is zelf bewust met voeding bezig. “Duurzaam of biologisch eten is voor mij heel belangrijk, maar ook de verbinding die je kunt aangaan met de producent en het bedrijf daarachter,” vertelt ze. “Het gedachtegoed van Eerlijk Eten uit de Streek sluit op mijn ideeën aan.”

“HET CONCEPT IS PRIMA”
Het idee achter de maaltijdboxen tijdens de 40-dagen challenges vond Marianne kloppen. De inhoud van de boxen die ze ophaalde, werd altijd goed gebruikt. “Alles ging op, behalve de roomboter: dat was soms wat teveel,” zegt Marianne lachend. Ook het ophalen van de maaltijdboxen bij de boer vond ze leuk, al zou ze dat ook wel iets minder willen doen, bijvoorbeeld één keer per maand.

Eerlijk Eten uit de Streek biedt vanaf juni abonnementen op groentepakketten aan, waarbij je kunt kiezen voor een volledig biologisch of voor een ‘gangbare’ variant. Maar ook de groenten in het niet-biologische pakket worden onbespoten en zonder kunstmest geteeld. Een wekelijks abonnement op het biologische groentepakket ziet Marianne wel zitten: “Dan kun je de rest er los bij bestellen, op basis van je persoonlijke behoeften.” Ophalen van je bestelling kun je dan elke vrijdag bij een van de uitgiftepunten in de streek. Deze uitgiftepunten worden ook dichter bij de mensen in de buurt gezocht. Dat vindt Marianne positief voor consumenten.

VRIJWILLIGER

Marianne vond het vrijwilligerswerk voor de stichting tijdens de 40-dagen challenges heel leuk (al was het soms hard aanpoten!). Ze heeft daarnaast plaatsgenomen in de klankbordgroep voor consumenten, die zo nu en dan samenkomt en het bestuur en de kerngroep van de Stichting van ideeën en advies voorziet. Voor de permanente levering van streekproducten die er nu aankomt, gaat ze zich ook weer inzetten. Marianne vertelt: “Het werken met een groep aan hetzelfde doel is gewoon positief en wil ik graag voortzetten.”

En dat geeft ze graag door: “Als het concept van Eerlijk Eten uit de Streek je aanspreekt en je vindt het leuk om je handen uit de mouwen te steken, neem dan contact op!”

Maak kennis met andere betrokkenen

Gert van Middendorp

Gert van Middendorp

Initiatiefnemer en leverancier

Ilona Baan

Ilona Baan

Bestuurslid

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

ONZE PRODUCENTEN