IN GESPREK MET: MARLIES KNOL - VOORZITTER

marlies knol

Marlies werkte de afgelopen 10 jaar als beleidsmedewerker duurzame ontwikkeling bij de gemeente Barneveld. Ze zette zich in voor duurzame voedselvoorziening in de regio. Marlies is mede-initiatiefnemer van Eerlijk Eten uit de Streek en de 40-dagen challenge.

“Ik zie de potentie van dit initiatief. Daarom zet ik me nu als vrijwilliger in voor Eerlijk Eten uit de Streek,” vertelt Marlies. “Onze voedselvoorziening lijkt vanzelfsprekend, maar de huidige voedselproductie is kwetsbaar en bedreigt op termijn onze voedselzekerheid. We zijn afhankelijk van andere landen en met niet-duurzame productieprocessen ondermijnen we de voedselproductie van de toekomst.

Het wordt dus hoog tijd dat consumenten en producenten samenwerken om gezond en duurzaam voedsel uit de streek tegen een eerlijke prijs aan te bieden. Ik draag daar graag aan bij door mijn netwerk, kennis, en ervaring in te zetten.”

Maak kennis met de andere bestuursleden

Poppe Braam

Poppe Braam

Penningmeester

marcel wijnen

Marcel Wijnen

Secretaris

Ilona Baan

Ilona Baan

Bestuurslid

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

ONZE PRODUCENTEN

Recent Posts / View All Posts

kistje met groente melk eieren DALL-E2

Inhoud pakketten week 48

| abonnement, nieuws | No Comments

Deze week kunt u het volgende verwachten in uw groenteabonnementen: Biologische groentepakketten witte kool, prei, pompoen, appel en ui Onbespoten streekgroente pakketten: veldbonen, bietjes, appel, boerenkool en ui Graag brengen…

eko de eerste

Inhoud pakketten week 47

| abonnement, nieuws | No Comments

Hierbij de inhoud van de pakketten van week 47 in 2022. Biologisch streekgroente pakket Deze week bestaat het biologische streekgroente pakket uit: boerenkool, peen, rodekool, stoofpeer en een bosje selderij….

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 46

| abonnement, nieuws | No Comments

Tot op vandaag hebben we heel mooi weer gehad, waardoor er nog veel groenten op de akkers stonden. Nu het langzaam kouder gaat worden, zullen de groenten geleidelijk worden afgenomen…

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 45

| abonnement, nieuws | No Comments

Biologische groentepakket sla, bietjes, boerenkool en witte kool geproduceerd door de Landouw. Onbespoten streekgroentepakket broccoli, spruitjes, pastinaak, rode kool en een rood pepertje  van Barnevelds grond door Vallei Streekgroente. De…