IN GESPREK MET: ILONA BAAN - BESTUURSLID

Ilona Baan

Ilona Baan is opgegroeid in de regio en heeft een passie voor de landbouwsector, voeding en de sociale verbindingen die daar aan raken. Lokale initiatieven kunnen daar krachtig aan bijdragen. Daarom zet ze zich graag in voor de Stichting Eerlijk Eten uit de Streek. Tijdens de 40-dagen challenge was ze verrast door het gevarieerde aanbod in de boxen.

“We denken vaak van onze regio dat het een vrij eenzijdig gebied is wat betreft voedselaanbod. Je ziet hier immers vooral veehouderijbedrijven. Ik kocht mijn eieren, zuivel en vlees meestal in de buurt direct van de boerderij of landwinkel. Ik was daarom ook echt verrast door de diversiteit aan groenten en graanproducten tijdens de 40-dagen challenge. Ik wist niet dat er zelfs regionaal quinoa wordt geteeld! Er zijn nog voldoende uitdagingen om het aanbod jaarrond te realiseren, maar het toont wel de potentie van het gebied.”

Met het oog op sociale verbinding rondom voeding en landbouw zijn lokale initiatieven van belang, aldus Ilona. “Mensen zijn steeds meer op zoek naar gezonde en verantwoorde voeding, maar ook naar de herkomst van hun eten. Ik vind lokaal eten belangrijk, omdat ik weet waar het vandaan komt en de ondernemers erachter ken. En deze waarden komen extra naar voren bij een initiatief als Eerlijk Eten uit de Streek. Ik hoop dat we met consumenten en ondernemers veel van elkaar gaan leren, ook over eerlijke prijzen en duurzaamheid.”

Maak kennis met de andere bestuursleden

marlies knol

Marlies Knol

Voorzitter

Poppe Braam

Poppe Braam

Penningmeester

marcel wijnen

Marcel Wijnen

Secretaris

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

ONZE PRODUCENTEN

Recent Posts / View All Posts

eko de eerste

Inhoud pakketten week 47

| abonnement, nieuws | No Comments

Hierbij de inhoud van de pakketten van week 47 in 2022. Biologisch streekgroente pakket Deze week bestaat het biologische streekgroente pakket uit: boerenkool, peen, rodekool, stoofpeer en een bosje selderij….

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 46

| abonnement, nieuws | No Comments

Tot op vandaag hebben we heel mooi weer gehad, waardoor er nog veel groenten op de akkers stonden. Nu het langzaam kouder gaat worden, zullen de groenten geleidelijk worden afgenomen…

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 45

| abonnement, nieuws | No Comments

Biologische groentepakket sla, bietjes, boerenkool en witte kool geproduceerd door de Landouw. Onbespoten streekgroentepakket broccoli, spruitjes, pastinaak, rode kool en een rood pepertje  van Barnevelds grond door Vallei Streekgroente. De…

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 44

| abonnement, nieuws | No Comments

Graag informeer ik jullie over de inhoud van de pakketten: De Biologische groentepakketten: prei, spruitjes, pompoen en rode kool Het Onbespoten streekgroente pakket: winterpeen, prei, bloemkool en knolselderij en bosje…