Skip to main content
Vallei Streek Groente
Groenten op het veld bij Vallei Streek Groente

De lente is in volle gang en dat betekent dat alles volop groeit, ook goed te zien op de foto hierboven bij boer Edwin van Vallei Streek Groente!

Vanaf week 20 is ons groentepakket met de groentes van Vallei Streek Groente weer leverbaar! Deze haal je dan voor het eerst op vrijdag 20 mei in huis. De inhoud van het pakket varieert per week. Dat is logisch want het is afhankelijk van het seizoen en het weer en de plaatselijke omstandigheden.

Evert heeft bij zijn kwekerij een kas. Hierin kan hij in het voorjaar gaan voorkweken om eerder uit de tuin te kunnen eten. In de kas worden nu spinazie, broccoli, raapstelen, snijbiet, zomerwortel, meiraap, andijvie, eikenbladsla, bladselderij, prei, paksoi, spitskool en rode biet geteeld.

“Vorige week hebben we chinese kool, koolrabi, peterselie, ijsbergsla en courgettes in de volle grond geplant. Volgende week volgt bloemkool, rode en witte kool,” vertelt hij.

Evert van Hoef

Groentepakket

Wil je genieten van lokale onbespoten groentes? Vanaf komende week is het mogelijk het Biologisch Vallei streekgroente-pakket af te sluiten via de webshop, of te wijzigen via je account.