Skip to main content

Benodigdheden:

  • 400 gr verse bladspinazie
  • 1 el Philadelphia cream cheese

Was de spinazie in de gootsteen vol koud water. Haal de trosjes met de wortels eraf. Gooi lelijke blaadjes weg. Laat goed uitlekken.

Zet de bladspinazie in een grote pan met n klontje boter op, hoog vuur. Deksel dicht. Roer na 5 minuten goed om, zorg voor een gelijke garing. De spinazie slinkt flink. Giet overtollig kookvocht weg (of bewaar voor in groenten soep).

verse gekookte spinazie

Gekookte verse spinazie

Gekookte spinazie

Hak de spinazie in de pan fijn met een staafmixer.

gehakte spinazie met lepel room

gehakte spinazie met lepel room

Voeg een eetlepel cream cheese toe en roer er gelijkmatig doorheen. Klaar! Eventueel op smaak brengen met zout en peper of fijn gehakte verse basilicum.

roomspinazie

Spinazie met room

Suggestie: opdienen met gebakken notenballetjes, couscous, veldsla en halve Cherry tomaten