Benodigdheden:
- 400 gr verse bladspinazie
- 1 el Philadelphia cream cheese
Was de spinazie in de gootsteen vol koud water. Haal de trosjes met de wortels eraf. Gooi lelijke blaadjes weg. Laat goed uitlekken.
Zet de bladspinazie in een grote pan met n klontje boter op, hoog vuur. Deksel dicht. Roer na 5 minuten goed om, zorg voor een gelijke garing. De spinazie slinkt flink. Giet overtollig kookvocht weg (of bewaar voor in groenten soep).

Gekookte verse spinazie
Hak de spinazie in de pan fijn met een staafmixer.

gehakte spinazie met lepel room
Voeg een eetlepel cream cheese toe en roer er gelijkmatig doorheen. Klaar! Eventueel op smaak brengen met zout en peper of fijn gehakte verse basilicum.

Spinazie met room
Suggestie: opdienen met gebakken notenballetjes, couscous, veldsla en halve Cherry tomaten
