Skip to main content

Ingrediënten voor 2-4 personen

TIP: ook lekker als je een of twee steranijs mee laat trekken!
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 50 g cashewnoten
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl koriander
  • 1 tl sambal
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • schil van 1/2 limoen
  • 1/2 spitskool
  • 150 g kastanjechampignons
spitskool curry

Spitskool met curry en spekjes

Geen zin in vegan? Voeg dan gewoon wat gerookte, uitgebakken spekjes toe of marineer een kipfilet of varkenslapje en bak die in goed aan in kleine stukjes.

Hak de cashewnoten, sjalotten, knoflook en gember zo fijn mogelijk. Schil de halve limoen.

Snijd het citroengras tweemaal in, maar zorg dat het één geheel blijft, dan is het later makkelijker te verwijderen.

Fruit de sjalotten, knoflook en gember aan in een ruime pan. Voeg hier de kurkuma, komijn en koriander aan toe en laat dit meebakken. Voeg dan de kokosmelk, sambal, bouillonblokje, citroengras, limoenschil en de cashewnoten toe en laat het een halfuurtje op laag vuur sudderen.

Snijd de spitskool doormidden en verwijder het hart, snijd dan in repen. Snijd de champignons in kwarten en bak samen met de spitskool tot deze geslonken is.

Verwijder de limoenschil en het citroengras uit de saus en voeg dan de kool en champignons toe. Laat dit nog een aantal minuten meekoken.

Serveer met rijst en cashewnoten.

Gebaseerd op recept van AH.