OTTO VLOEDGRAVEN

OVER DE PRODUCENT
Otto Vloedgraven is al 20 jaar een professionele hoogstamsnoeier. Hoogstambomen worden niet veel meer gebruikt vanwege het ingewikkelde en kostbare snoei- en plukwerk. Ze beginnen dus zeldzaam te worden. Otto probeert als snoei-instructeur en cursus docent zoveel mogelijk praktische kennis over te dragen. In de oogsttijd plukt en raapt hij in een aantal van de boomgaarden waar hij actief is het fruit. Dit doet hij onder andere in het Gelders Landschap en in de Betuwe bij Echteld en Tiel. Daarnaast verzamelt hij ook fruit dat de eigenaren zelf al hebben geoogst. Het gaat om oude en jonge hoogstamboomgaarden, maar bijna altijd zijn het oude rassen. Bijvoorbeeld Bellefleur, Notaris, Zoete Ermgaarde, goudrenet, Zwijndrechtse Wijnpeer, Triumph de Vienne en Legipoint.

DUURZAAMHEID 
Van de appels en peren en ook met onbespoten rode bessen uit de Betuwe laat hij vervolgens sap en stroop maken die hij lokaal verkoopt. De sap wordt gemaakt bij een ambachtelijke perserij en bij mobiele sap-persbedrijven. De stroop wordt in Limburg gemaakt. Bij elk product probeert hij een zo mooi mogelijke mix van verschillende fruitrassen te gebruiken. Bij appelsap een mix van zure, zoete en handappels, bij appel-perensap een zorgvuldige mix van zure appels, handappels en hand- en stoofperen. Dit zorgt voor vruchtensappen met een rijke en volle smaak en een mooie balans in het zoet-zure en de frisheid. Al het fruit is onbespoten en wordt puur en ongezoet verwerkt. Echt een duurzaam natuurproduct dus.

KORTE KETEN
Otto wil graag zo lokaal mogelijk zijn producten afzetten en past daarom perfect bij Eerlijk eten uit de streek. Een bijzonder lokaal product heeft het beste podium in de eigen streek natuurlijk. Hij levert behalve aan winkels ook aan restaurants en cateringbedrijven.

MEER INFORMATIE

www.ottovloedgravenfruit.nl

ONZE PRODUCENTEN

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN