NZ27

boer in weiland met aardappelplanten

OVER DE PRODUCENT
NZ27 is een grootschalig biologisch landbouwbedrijf in Zeewolde (Flevoland) bestaande uit ruim 275 hectare grond met een diversiteit aan biologische gewassen. De familie Monsma staat aan het roer van dit bedrijf, waar aandacht voor de natuur nog erg belangrijk is. De naam NZ27 dankt het bedrijf aan het kavelnummer waarop de grond werd vrijgegeven in 1972. Op deze vruchtbare grond zijn sinds de ontginning geen chemische middelen ingezet.

ONTSTAAN
In de jaren 70 maakte de Club van Rome zich grote zorgen om de volksgezondheid in ons land. Want na de Tweede Wereldoorlog kwam er steeds meer chemie in de Nederlandse akkerbouw. Dit thema kreeg veel Europese aandacht, waarop de Rijksdienst 500 hectare grond aanwees waarop zonder chemische middelen geteeld moest worden. Een pilot die op termijn levensvatbaar moest blijken. Dit bleek succesvol voor NZ27 en de Rijksdienst privatiseerde het landbouwbedrijf in 1996. Vanaf dat moment blijft er wel toezicht om het biologische karakter te waarborgen.

aardappelen oogsten met de hand
boer en zoon in weiland

DOELSTELLING
Nadat de Rijksdienst stopte met haar toezicht op ons bedrijf, is de stichting Beheer NZ27 opgericht. Deze stichting ziet er op toe dat op de gronden van ons bedrijf, biologisch geteeld wordt. Zo waarborgen wij de kwaliteit van onze biologische gewassen.

MEER INFORMATIE

https://www.nz27.nl/

ONZE PRODUCENTEN

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN