JORISBROOD

OVER DE PRODUCENT

Bij Jorisbrood draait alles om natuurlijke smaakontwikkeling, goede spijsvertering en maximale voedingswaarde. Om dit te bereiken krijgt ons brood ruim de tijd zich te ontwikkelen. De broden worden bereid met twee traditionele Franse bakmethoden: pain au levain (zuurdesem) en poolish (voordeeg).

Joris heeft sinds 2015 zijn eigen bakkerij. In 2019 is deze bakkerij van Lunteren naar Ede verhuist. Op deze plek wordt nog steeds het brood bereid. In de bakkerij draait alles om natuurlijke smaakontwikkeling. Alle broden worden met de hand gevormd en gebakken op een stenenvloer. Het mooiste vindt Joris de laatste fase voordat de broden de oven in gaan. Met een mes snijdt hij ieder brood in voor een optimale ovenrijs en een unieke signatuur. Het resultaat blijft altijd genieten. Heerlijk geurend smakend en krakend natuurbrood

DUURZAAMHEID 

We gebruiken de beste ingrediënten voor onze broden: meel van onbespoten granen, Gelders grondwater en Keltisch zeezout. Al het meel is steengemalen zodat de voedingswaarde van de graankorrel behouden blijft.

 

“Goede voeding is cruciaal voor een aangenaam en gezond leven. Broodliefhebbers verdienen het best mogelijke brood dat de aarde, de akkerbouwer, de molenaar en de bakker gezamenlijk kunnen maken.”

MEER INFORMATIE

www.jorisbrood.nl

ONZE PRODUCENTEN

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN