HET WITTE WATER

het witte water

OVER DE PRODUCENT
Boerderij Het Witte Water is een veelzijdige biologische boerderij in Nijkerk, aan de rand van Voorthuizen. Een hecht familiebedrijf waar de tweede generatie, Rowin Batterink, aan het roer staat. Op onze boerderij houden wij varkens, kippen, meelwormen en kweken wij groenten. Dit doen wij op een zo natuurlijke, eerlijke en biologische manier! Het Witte Water is leverancier van de biologische groente aan Eerlijk Eten uit de Streek.

Onze boerderij is in 1992 door Roel en Jenny opgericht en door de jaren heen uitgegroeid tot een bloeiend gemengd biologisch familiebedrijf. In 1992 zijn als eerste de varkens op het bedrijf gekomen. ‘Varkens horen op het stro en buiten’, was en is de visie van Roel. Vervolgens zijn daar in 2005 de kippen bijgekomen. Als kleine kuikens komen ze bij ons en wij voeden ze op tot de dag dat ze oud genoeg zijn om eieren te leggen. In 2010 is het telen van groenten onderdeel van ons bedrijf geworden. Kleinschalig voor verkoop in onze winkel en aan lokale winkels in de regio. Als laatste zijn de meelwormen aan ons bedrijf toegevoegd. Deze kleine eiwitbommetjes groeien in 8 weken uit tot super gezonde voedingsstoffen voor mens en dier.

DUURZAAMHEID 

Op de boerderij in Nijkerk zijn ze druk bezig met verduurzaming. Zo wekken zij hun eigen stroom via 1200 zonnepanelen op het dak. Deze zonnepanelen leveren meer dan de boerderij zelf nodig heeft. Daarom wekken zij ook voor meer dan 100 huishoudens deze duurzame energie. Maar dit is niet het enige, ze vangen regenwater op om groente water te geven, en stallen schoon te maken. Bovendien sluiten ze kringlopen op hun eigen erf door de mest van de varkens te gebruiken op hun eigen grasland en in de moestuin. Het gras wordt vervolgens weer door de varkens gegeten en het stro wordt van de akkers gehaald en gebruikt voor hun eigen varkens en kippen.

Ook biodiversiteit is belangrijk op het erf. De vele bomen, struiken en planten zorgen voor de aantrekking van insecten en vogels.

MEER INFORMATIE

www.hetwittewater.nl

ONZE PRODUCENTEN

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN