FOODVALLEY FARMVLOGGER

Elke maand vloggen verschillende boeren over hun werkzaamheden en activiteiten op hun bedrijven. Deze maand staat in het teken van de lente en dan mogen de lammetjes van BoerenBok natuurlijk niet ontbreken! Jantine is ook aangesloten bij de Foodvalley Farm Vloggers, een initiatief van Landbouwnetwerk Regio Foodvalley.

Verzorgen met passie

Bij BoerenBok, de boerderij van de schoonouders van Jantine, komt buurjongen Wesley (11) elke dag uit school en in het weekend de lammetjes verzorgen. Dit wilde Jantine graag laten zien in haar vlog. “Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe bevlogen en vol passie hij met de dieren werkt. Hij weet precies wat er moet gebeuren. Is een lammetje niet fit, of voelt het zich niet goed, dan ziet hij dat in één oogopslag,” vertelt ze. Naast een kijkje achter de schermen, wil Jantine ook op deze manier in gesprek gaan met de kijkers. “Heb je vragen? Schroom niet om ze te stellen,” zegt Jantine. Je kunt BoerenBok mailen via info@boerenbok.nl en ze nemen contact met je op.

EEN BLIK IN DE STAL

VLOGCURSUS

Samen met andere boeren in de regio heeft Jantine van BoerenBok een vlogcursus gevolgd. Met deze vlogs laten de boeren zien wat er dagelijks gebeurt op de boerderijen in Foodvalley.

VERBINDEND ONDERNEMEN

De vlogcursus is één van de activiteiten binnen het thema “Verbindend Ondernemen” van het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley . Dit netwerk wil de samenwerking in de regio versterken en zo concrete stappen zetten naar een betere toekomst van de landbouw in onze regio.

Wist je dat onze Barrie van Geresteijn (kerngroeplid) coördinator is van “Verbindend Ondernemen”?

KENNISMAKEN MET BOEREN EN BOERINNEN

Wil je kennismaken met boeren en boerinnen in onze regio? Daarvoor zijn allerlei mogelijkheden. Behalve de vlogs bekijken, kun je een kijkje nemen bij de boer of een fietstocht maken langs diverse boerderijen.

Meer mogelijkheden vind je op de site van Farmvloggers.

Bekijk hier de vlog

BEN JE GEINSPIREERD?

Wat denk je na het lezen van dit interview? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk mee in de ontwikkeling. Steek actief je handen uit de mouwen. Meld je aan voor de volgende 40dagen challange. Of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN

Recent Posts / View All Posts

kistje met groente melk eieren DALL-E2

Inhoud pakketten week 48

| abonnement, nieuws | No Comments

Deze week kunt u het volgende verwachten in uw groenteabonnementen: Biologische groentepakketten witte kool, prei, pompoen, appel en ui Onbespoten streekgroente pakketten: veldbonen, bietjes, appel, boerenkool en ui Graag brengen…

eko de eerste

Inhoud pakketten week 47

| abonnement, nieuws | No Comments

Hierbij de inhoud van de pakketten van week 47 in 2022. Biologisch streekgroente pakket Deze week bestaat het biologische streekgroente pakket uit: boerenkool, peen, rodekool, stoofpeer en een bosje selderij….

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 46

| abonnement, nieuws | No Comments

Tot op vandaag hebben we heel mooi weer gehad, waardoor er nog veel groenten op de akkers stonden. Nu het langzaam kouder gaat worden, zullen de groenten geleidelijk worden afgenomen…

streekproducten pakket

Inhoud pakketten week 45

| abonnement, nieuws | No Comments

Biologische groentepakket sla, bietjes, boerenkool en witte kool geproduceerd door de Landouw. Onbespoten streekgroentepakket broccoli, spruitjes, pastinaak, rode kool en een rood pepertje  van Barnevelds grond door Vallei Streekgroente. De…