Over de producent

Barrie Geresteijn is initiatiefnemer van Vallei Streek Groente. Hij is samen met boeren uit de regio begonnen met verbouwen van volle grond groente. Vaak zijn onze boeren gestopt met vee houden, en hopen nu een verdienmodel te krijgen door groente te gaan telen op hun grond.

Evert van Hoef is hovenier en kon Barrie dus goed helpen met het verbouwen van groenten. Boer Gerrit en boer Theo hadden wel oren naar dit initiatief en zij sloten zich aan bij Vallei Streek Groente. Deze boeren hebben al jaren ervaring met een moestuin, en zagen het wel zitten om een stuk land ter beschikking te stellen voor het verbouwen van streekgroenten.

Project

Groente

Producent

Vallei Streek Groente

Duurzaamheid

Alle groenten worden verbouwd zonder kunstmest en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien, kiest de consument voor seizoensgroente wanneer hij of zij voor de producten van Vallei Streek Groente kiest. Daarnaast, willen de ondernemers zorgen voor meer biodiversiteit en wordt een deel van de omzet geïnvesteerd in bloemenmengsels.

vallei streek groente onbespoten streekgroente

Korte keten, direct levering

De naam van Vallei Streek Groente geeft al aan dat de ondernemers graag de groente in de streek willen afzetten. De korte keten is duurzaam en bovendien, kan het verhaal achter het product worden verteld aan de consument. Vallei Streek Groente gaat voor de bewustmaking van de consument en wil graag vertellen en laten zien hoe groente groeit.