milligreens logo

Over de producent

Milligreens is een innovatief stadslandbouwbedrijf gespecialiseerd in het verbouwen van microgroenten en cressen. Na een aantal pilot projecten ‘indoor vertical farm’ in de periode 2017-2019, en verder onderzoek in de jaren erna werd de productie van verschillende gewassen geperfectioneerd. Milligreens teelt nu het hele jaar door hoogwaardige en ultra-lokale producten.

Met keuze uit meer dan 20 verschillende soorten, waaronder Amaranth, Borage, verschillende variaties van Pea, Radish en Mustard, Lupine, Oost Indische kers, heeft Milligreens een ruim aanbod. Daarnaast blijft de ontwikkeling van nieuwe bijzondere gewassen en smaken doorgaan.

Sinds 2020 is Milligreens gevestigd op de huidige locatie in Barneveld, een prachtige monumentale Veluwse boerderij Pothoven van 1580. De boerderij is een voormalig melkveebedrijf met veel grote schuren waar alle mogelijkheden zijn om de volgende generatie vertical farm te realiseren.

Project

kruiden, cress, kiemen

Producent

Milligreens

Website

milligreens.nl

Duurzaamheid

Milligreen verbouwt microgroenten en cressen en voor de maximale versheid, smaak, aroma en houdbaarheid worden alle producten geleverd in levende vorm. Ze worden gekweekt en geleverd in kartonnen bakjes die in combinatie met een hennep groeimedium volledig composteerbaar zijn. GEEN plastic betekent namelijk ook GEEN afval! De geavanceerde verticale landbouwtechnologie, gecombineerd met traditionele tuinbouw praktijken, maakt het mogelijk om het jaarrond producten te produceren. Deze manier van telen betekent ook dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en pesticiden. Ook is het waterverbruik minimaal.

Korte keten, direct levering

Milligreens wil bijdragen in de verandering waarop wij ons duurzaam voeden. In Barneveld worden producten geproduceerd waarbij het doel onder andere is om zo dicht mogelijk bij de klant te produceren. Omdat er ook ‘dicht bij de klant’ wordt geteeld wordt ook het aantal voedselkilometers en voedselverspilling tot een minimum beperkt terwijl het de kwaliteit en houdbaarheid maximaliseert.