Over de producent

Oldenaller is een prachtig landgoed in de Gelderse Vallei rond Nijkerk en Putten. In dit gebied vlakbij Putten heeft familie Van der Beek hun biologische boerderij. Het land wordt beheerd voor Natuurmonumenten en daar past biologisch boeren dus heel goed bij.

Boer Aart en boerin Greta runnen samen met hun kinderen de hele boerderij en sinds kort ook hun eigen zuivelproductie. Onder het merk Klein Olden Aller maken ze ambachtelijke zuivel en heerlijke toetjes. Yoghurt, vla en hangop met verschillende smaken en elke maand een verrassingstoetje. Alles wordt nog met de hand gedaan, zo ambachtelijk mogelijk. Geen conserveringsmiddelen dus en alles gaat in glazen flessen naar de consument.

Project

zuivel

Producent

Klein Olden Aller

Duurzaamheid

Klein Olden Aller is een biologische melkveebedrijf met ongeveer 115 koeien. Die worden gevoerd met gras van eigen land en biologisch ruwvoer uit de omgeving. Ze lopen zo veel mogelijk buiten. Er worden geen chemische middelen gebruikt voor het land. De mest wordt zoveel mogelijk gescheiden in een vloeibaar en vast gedeelte. Zo wordt de uitstoot van stikstof tegen gegaan.

Een deel van de graslanden is natuurgebied voor weidevogels. Hier staat kruidenrijk gras en het wordt weinig bemest. Op dat land grazen alleen vleeskoeien en drachtige koeien, omdat het voor melkkoeien te weinig voeding biedt. Daarnaast is er een overstromingsgebied waar ongeveer 20% van het land onder water staat. Hier kunnen steltlopers op doortocht terecht, maar er wordt ook flink gebroedt.

Korte keten, direct levering

De familie van der Beek is nog maar net gestart met verzuivelen, maar de producten vinden al gretig aftrek in de omgeving. Het is niet op eigen erf te koop, maar bij diverse verkooppunten in de buurt. Ze vinden het gaaf om deel uit te mogen maken van Eerlijk Eten uit de Streek, want ze willen graag meewerken aan een duurzaam voedselsysteem waarin consumenten en producenten dicht bij elkaar staan.