Klein Emelaar aardappels

Over de producent

Onze boerderij heet al sinds de 15e eeuw “De Emelaer”. Sindsdien is het steeds overgegaan van vader op zoon/dochter. Hier zijn we natuurlijk best een beetje trots op! Rond 1900 waren er op “De Emelaer” overwegend kippen en ca. 12 koeien. Door de loop der jaren zijn we ons meer gaan richten op de melkveehouderij. Nadat de kippen in de jaren ’60 zijn verdwenen, zijn we in 2007 ook met de vleesvarkens gestopt. In 2008 is hier boerderijcamping Klein Emelaar voor in de plaats gekomen.

De weilanden gebruiken we voor biologische akkerbouw. U kunt dus getuige zijn van het bewerken van onze grond, de groei van de gewassen en de aardappels en uien kunnen bij ons gekocht worden.

Project

groente

Producent

Boerderij Klein Emelaar Uddel

Website

kleinemelaar.nl

Duurzaamheid

Sinds 1 januari 2009 is het hele bedrijf omgeschakeld naar een biologische productiemethode. Dit houdt in dat de akkers en weilanden niet worden bespoten met bestrijdingsmiddelen en er word ook geen gebruik gemaakt van kunstmest. Ook krijgen onze dieren alleen op biologische wijze geproduceerd voedsel en word er alleen in uiterste gevallen antibiotica toegepast.

Klein Emelaar aardappels
Klein Emelaar aardappels groente

Korte keten, direct levering

Boerderij Klein Emelaar levert aardappelen voor ons aardappelenabonnement.