Midden op de Veluwe in Wekerom hebben Bart en Marina en hun team een prachtige biologische boerderij met eigen slagerij. Ze hebben hun boerderij Farm Fields gedoopt, verwijzend naar de oude celtic fields die nog op hun boerderij te zien zijn: kleine stukjes land van 40 bij 40 met wallen er om heen om zandverstuiving tegen te gaan. De laatste van deze celtic fields worden nog beheerd door het Gelders Landschap daarbij geholpen door het team van Farm Fields.
Over de producent
Op hun boerderij groeien kalfjes en lammetjes op van andere biologische bedrijven uit de buurt. Veel boeren houden hun vaarzen (de dames) voor de melkproductie, de stiertjes komen bij Farm Fields terecht. De eerste periode van hun leven krijgt het jonge vee melk, daarna gaan ze over op ruwvoer. De slagers op het bedrijf hebben passie voor hun vak. Iedere dag doen zij hun uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. De boerderij en slagerij vind je dus op één erf, wat best bijzonder is. Korte lijnen en goed overleg tussen beide zorgt voor de allerbeste kwaliteit.
Duurzaamheid
Bij Farm Fields willen ze dat je weet wat je eet. Al het biologische kalfs- en rundvlees komt van eigen boerderij. De dieren zijn allemaal geboren bij Nederlandse biologische melkveehouders. Zo weet je 100% zeker waar je vlees vandaan komt. Het dierenwelzijn staat op nummer 1 in het bedrijf. De dieren lopen, zolang het weer het toelaat buiten in de wei. In de winter staan ze lekker droog en krijgen ze veel ruimte in de potstallen met vrije loop. Ze krijgen een gevarieerd rantsoen van ruwvoer wat veel ziektes tegen gaat. Al het voer is biologisch en er wordt zoveel mogelijk zelf verbouwd. Al het vlees krijgt drie Beter-leven sterren. Door de weidegang, de potstallen en de extra ruimte voor de kalveren zijn er nauwelijks geneesmiddelen nodig.
De boerderij staat voor een duurzame bedrijfsvoering voor mens, dier en milieu. Ze transporteren alles zelf, omdat ze dan weten dat het goed en efficiënt gebeurt. Ze willen niet dat vlees te veel foodmiles maakt.
Korte keten, direct levering
Bart zegt dat door biologisch te werken en zelf te slachten er veel meer voldoening is en hij het gevoel heeft dat hij dichterbij de consument staat. Ze verkopen dan ook zoveel mogelijk direct aan de consument en aan de horeca.