Aan de rand van Bunschoten staat de Eemlandhoeve, een biologisch boerenbedrijf. Hier boeren Jan en Maaike samen met kinderen Henk en Lotte. De Eemlandhoeve is uitgegroeid tot een plek waar wekelijks veel mensen verwelkomd worden. Om te kamperen, te vergaderen, te trouwen of te lunchen. Zo wil de familie Huygen de burger weer verbinden met de boer, met duurzaamheid als hoofddoel.
Ondanks dat er van alles gebeurt op de erf, blijft de Eemlandhoeve altijd een boerderij. Er lopen zo’n 50 Blonde d’ Aquitaine koeien. Boerenzoon Henk heeft ondertussen de boerderij onder zijn hoede. Henk is aangesloten bij het Slow Food Youth Network en hij staat met zijn boerderij voor het eten van weinig vlees, maar wel goed vlees. De koeien worden het hele jaar door 100% grasgevoerd. In de zomer eten de koeien dit gras zelf van het land en in de winter krijgen ze dit gevoerd in de potstal, welke zich midden op het erf bevindt. Dit is uniek en wordt bijna niet meer gedaan. Doordat de koeien alleen gras eten, ontwikkelen ze zich rustig en krijgen ze de tijd om te groeien.