Over de producent

De originele Bakker Piet van der Horst en zijn echtgenote Riek begonnen in 1938 een bakkerij in Elspeet. Zoon Henk en zijn vrouw Sonja van der Horst namen de zaak van hun ouders over in de jaren 50. Zij bouwden het bedrijf verder uit tot een volwassen supermarkt met wel nog steeds een inpandige bakkerij.

Ook hun zoon Ronny, kleinzoon van de oprichter, vond een vrouw die het ondernemerschap én het bakkersleven wel zag zitten: Esther. In 2001 namen ze samen de zaak over, waarbij ze besloten de supermarkt en de bakkerij te splitsen. De zelfstandige bakkerswinkel werd vernoemd naar de opa van Ronny en grondlegger van het bedrijf: Bakker Piet.

Je mag wel zeggen dat Ronny is geboren voor het bakkersvak. Hij is opgegroeid in de winkel en heeft alle vakopleidingen afgerond. Esther, die als jong meisje ook al in de bakkerswinkel werkte, heeft de Meao gedaan. Een ideale combinatie van vakmanschap en administratief talent, maar vooral een gedeelde liefde voor zowel het bakkersambacht als voor de klanten.

Drijvende kracht is hun creativiteit, want Bakker Piet blijft zich ontwikkelen. Het kan telkens nóg lekkerder, gezonder, duurzamer, ambachtelijker en klantvriendelijker. Grootvader Piet zou zijn ogen uitkijken in de huidige bakkerij, maar ook al snel ontdekken dat er in de basis weinig veranderd is. Sterker, veel van het goede, oorspronkelijke van vroeger komt terug in de moderne bakkerij.

Project

brood

Producent

Bakker Piet

Website

bakker-piet.nl

Duurzaamheid

Uniek van Bakker Piet: Puur Veluws brood. De hoofdingrediënten komen uit een straal van 20 kilometer rond de bakkerij. Het graan van eigen velden rond Elspeet wordt gedorst en gemalen in de molen de Vlijt in Wapenveld en tot verschillende soorten brood gebakken in de bakkerij van Bakker Piet. Vanuit de gedacht dat het beter is om zoveel mogelijk producten uit eigen streek zouden consumeren is het Puur Veluws streekbrood van Bakker Piet ontstaan.

Korte keten, direct levering

Het Erkend Streekproduct certificaat betekent dat grondstoffen uit een bepaalde streek ook in diezelfde streek verwerkt worden, met respect voor het behoud en beheer van de karakteristieke waarden van het landschap en de natuur. Producten met het keurmerk Erkend Streekproduct voldoen ook aan het EKO-keurmerk of de Milieukeur. Via Eerlijk Eten uit de Streek is het mogelijk om dit lokale product ook nog lokaal te consumeren!