SMAAK EN SFEER DAGEN IN BARNEVELD

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 september stond Eerlijk Eten uit de Streek op de Smaak & Sfeerdagen in Barneveld. Op vrijdag deden we mee aan de het Gelders Kampioenschap Pannenkoeken Bakken en op zaterdag  stonden we samen met enkele producenten met een eigen kraam.

Tweede prijs voor deelneemster Eerlijk Eten uit de Streek 

Onze vrijwilliger Marjan (tevens deelnemer aan Eerlijk Eten uit de Streek) durfde voor de Stichting de strijd wel aan. Ze maakte een hartige pannenkoek, natuurlijk met ingrediënten van onze producenten, namelijk:  pannenkoekmeel van Den Olden Florus, eieren van Lankerenhof, pepertjes, tomaten en prei van Vallei Streekgroente, geraspte kaas van Vanelly en spekjes van Boerderij Tussen de Hagen.

De jury vond de smaak van de pannenkoek een beetje nootachtig. “Dat komt omdat de kippen van Lankerenhof onder notenbomen lopen,’’ grapte Barrie van Geresteijn, die Eerlijk Eten uit de Streek bij dit event vertegenwoordigde.

De kleinzoon van Marjan kwam op het idee om de pannenkoek op te dienen als een roos. Met in het midden een eetbare bloem van de Oost-Indische kers. Marjan had thuis geoefend, maar vond het wel spannend. “De pannenkoek moet niet te dun en niet te dik worden: soepel genoeg om vorm te geven en dik genoeg om te blijven staan,” zegt ze. Het resultaat was prachtig en werd door de jury bekroond met de tweede prijs!

Producenten op de markt

Op zaterdag was er een markt door heel Barneveld. Eerlijk Eten uit de Streek had een plek bij de bibliotheek gekregen. Op deze zonnige dag waren Marlies Knol (voorzitter van de Stichting), Elly Zijtveldt (Vanelly), Evert van Hoef (Vallei Streekgroente), Marjanne Borren (Lankerenhof), Else Schimmel (Biologische Tuinderij De Elzenkamp) en Nelleke Meersma (Ouwendorperhoeve) aanwezig.

In de kraam van Eerlijk Eten uit de Streek stonden voorbeelden van de groentetassen, zuivel- en aardappelabonnementen en ook enkele houdbare producten uit de webshop, waaronder noten, notenolie en sappen. Bezoekers konden zuivel proeven: (chocolade)bla, hangop en vruchtenyoghurt. Deze vielen erg in de smaak! Marianne van Atten (lid klankbordgroep consumenten en vrijwilliger) en Marlies spraken veel voorbijgangers aan. Ze probeerden hen te interesseren voor deelname aan Eerlijk Eten uit de Streek en gaven hen flyers mee. En nu wachten tot zij allen een abonnement af gaan sluiten!

ONZE PRODUCENTEN

DOE JE MEE?

Lijkt het jou ook leuk om actief betrokken te zijn bij Eerlijk eten uit de Streek? Spreekt lokale voedselproductie en eten uit de korte keten jou aan? Krijg je zin om mee te bouwen aan een nieuw voedselsysteem in jouw buurt? Denk dan mee in de ontwikkeling, steek actief je handen uit de mouwen, meld je aan voor de volgende 40dagen challange of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Een ieders inzet is van harte welkom!

IK MELD ME AAN