Skip to main content
nieuwsnieuwsbriefshop

Lokale producenten van lekker vlees voor de BBQ én meer welzijn voor de dieren

By 6 juni 2022No Comments

Er zijn in Nederland enkele lokale, kleinschalige initiatieven waar je vlees kunt bestellen van dieren die een beter leven hebben gehad, zoals Lindenhoff en Brandt&Levie. Maar onze eigen producenten uit de FoodVallei Farm Fields en de Eemlandhoeve doen het net zo goed!

Biologisch vlees van deze veehouderijen scoort een ruime voldoende op de schaal van dierenwelzijn.nl. De criteria zijn een beetje afhankelijk van de diersoort, omdat de dieren op andere manieren worden gehouden. Biologisch kippenvlees scoort een 6, biologisch varkens- en kalfsvlees een 6,5 en biologisch rundvlees een 7.

Voor alle vleessoorten met een biologisch keurmerk geldt dat de dieren naar buiten moeten kunnen en binnen in de stal over daglicht en stro moeten beschikken. Ze hebben meer ruimte dan hun soortgenoten in de reguliere houderij en blijven na de geboorte langer bij de moeder.

In Nederland is slechts één enkele biologische kalverhouderij, Farm Fields. Zij leveren je vers, lokaal Nederlands kalfsvlees voor de BBQ. Bij De Eemlandhoeve koop je biologisch vlees van Blonde d’Aquitaine runderen. Deze runderen komen oorspronkelijk uit de provincie l’Aquitaine in Frankrijk, rondom Limoges.

Wil je de komende zomer minder vaak vlees eten maar wél extra lekker vlees kiezen? Bestel dan onze BBQ pakketten met biologisch kalfsvlees of bestel losse soorten vlees bij onze aangesloten veehouderijen:

[nectar_woo_products product_type=”all” category=”vlees” columns=”4″ flickity_mobile_column_width=”100%” orderby=”title” order=”ASC” per_page=”16″]