Skip to main content
nieuwsrecepten

Kook-challenge met Lupinebonen

By 12 februari 2022juni 9th, 2022No Comments

Op Wereld Peulvruchtendag (10 februari jl.) was de aftrap van de Lupine Kook-Challenge: verzin het lekkerste gerecht mét lupinebonen, probeer het uit en maak een recept. De challenge is georganiseerd door Slow Food Youth Network (SFYN) Wageningen. Deelnemen kan tot 10 april

Meer informatie over de challenge: KICK-OFF LUPINE CHALLENGE

Wist je dat lupinebonen een van de weinige peulvruchten is die in de streek worden geteeld? De bonen zijn een goede eiwitbron en vergelijkbaar met sojabonen. Deze veelzijdige boon verkopen we ook in onze Webshop 

EERLIJK ETEN UIT DE STREEK DOET OOK MEE

Uiteraard gaan wij ook meedoen met deze challenge. Met twee teams (Ede/Wageningen/Barneveld en Amersfoort en omgeving) gaan we de uitdaging om zoveel mogelijk producten uit onze webshop en groente van het seizoen in het recept te verwerken. 

SLUIT JE AAN BIJ ONS TEAM!

Lijkt het je leuk om samen met ons deze uitdaging aan te gaan? Meld je dan via info@eerlijketenuitdestreek.nl. Op basis van je woonplaats delen we je in één van de teams in. Ken je anderen die dit ook leuk lijkt? Meld je dan samen aan! De teams kunnen bestaan uit individuele deelnemers, duo’s, kleine groepen of gezinnen die één of meerdere recepten bedenken. 

Per recept ontvangen we graag

  • een filmpje of foto’s van de bereiding,
  • de ingrediëntenlijst en
  • het eindresultaat.

Wij delen de beelden en het recept dan via de social media kanalen van Lekker Lupine, SFYN en Eerlijk Eten uit de Streek. 

De komende weken wordt door beide teams een recept uitgekozen van het andere team dat in de nieuwsbrief voor abonnementhouders wordt geplaatst. Daarnaast sturen we alle recepten in voor de Lupine Kook-Challenge. Heb je niet veel tijd maar wil je wel meedoen? Kook dan één of meerdere recepten uit de nieuwsbrief en laat ons weten wat je ervan vond! 

BRENG JE STEM UIT

SFYN Wageningen nodigt alle deelnemers half april uit om te gerechten te proeven tijdens een diner in Wageningen. Tijdens het diner kun je stemmen op het beste recept. De winnaars ontvangen een passende prijs, en mogen hun recept presenteren voor de proeverij tijdens de Lekker Lupine community zomerbijeenkomst in het bloeiende lupineveld. 

Wil je op de hoogte blijven van de challenge? Volg ons dan op Facebook

Via onderstaande culinaire mindmaps kun je inspiratie opdoen voor recepten. De mindmaps zijn speciaal voor deze challenge gemaakt door Nederlandse meesterkok Angélique Schmeink.