Skip to main content

Onze vaste partner De Valksche Bijenhof organiseert op 5 en 6 mei 2023 de open imkerijdagen met gratis entree.

Wat is daar voor leuks te doen? Tijdens de open dagen op hun beroepsimkerij laten ze je letterlijk alles zien wat met de imkerij te maken heeft. Bekijk met eigen ogen hoe hun imkers de honing oogsten uit een bijenkast en hoe de medewerkers dit vervolgens slingeren en afvullen in potjes. Daarnaast laten ze je weten hoe ze met hun bijen omgaan, leggen ze uit hoe ze hun eigen bijenkoninginnen telen, vertellen ze over de geschiedenis van het bijenhouden en waarom bijen een onmisbare rol vervullen in de natuur. Kortom: alles wat met bijen te maken heeft vertellen ze jou tijdens de open imkerijdagen op 5 en 6 mei.

En heb je prangende vragen over bepaalde onderwerpen op het gebied van honingbijen? Grijp dan je kans om het aan een van hun professionele imkers te vragen. Omdat ze met meer dan 500 bijenvolken werken weten ze veel van deze materie af, grote kans dat ze jouw vragen weten te beantwoorden!

Aansluitend kan je natuurlijk meteen de geheel vernieuwde honingwinkel bezoeken of geniet van een heerlijk kopje koffie op het nieuwe terras. Laat je bij het kopen van honing en bijenproducten adviseren door onze honingspecialisten.

Je kunt imkerij De Valksche Bijenhof tijdens de open imkerijdagen bezoeken op Harskamperweg 1, 3774 JN Kootwijkerbroek

  • vrijdag 5 mei 2023 van 12:00 uur tot 18:00 uur
  • zaterdag 6 mei van 10:00 uur tot 15:00 uur

Ga naar de website van de Valksche Bijenhof voor meer informatie.