Onze kerstactie met lokale producten is van start! Vanaf 2 december 2021 tot en met zondag 19 december 2021 aanstaande zijn er verschillende gerechten te bestellen.
Wij doen drie suggesties voor een kerstdiner:
- één geheel vegetarisch menu en
- twee menu’s met feestelijk, verantwoord vlees.
De kerstgerechten zijn te bestellen in onze webshop!
- Je kunt de gerechten bestellen tot en met zondag 19 december 2021.
- Alle producten voor de kerst zijn afkomstig van lokale producenten uit de regio Gelderse vallei en Eemvallei.
- Op vrijdag 24 december 2021 staan alle ingrediënten uit de regio klaar voor jouw kerstdiner.
- Je kunt ze op één van de afhaallocaties van Eerlijk Eten uit de Streek ophalen.
Er is heel wat voorbereiding aan voorafgegaan en het werk is zeker nog niet gedaan.
“Nu begint het pas! We hopen dat vele streeksupporters dit jaar kiezen voor een lokale kerst” zegt Rianne. “We monitoren de bestellingen die binnenkomen, zorgen dat de logistiek in orde komt en maken de consumenten via social media bekend met de deelnemende producenten” aldus Rianne.
Wij verzamelen daarnaast alle informatie van de bijna 30 lokale producenten die meedoen aan onze kerstactie en geven deze prachtige, unieke verhalen achter de producten mee aan iedereen die meedoet met de kerstactie.
Start voorbereidingen in oktober
Begin oktober 2021 begon de Kerst al te kriebelen bij Merel en Rianne. Op dat moment gingen zij namelijk aan de slag met de kerstactie voor Eerlijk Eten uit de Streek. Het doel: een eerlijke kerst met lokale producten voor iedereen!
Merel en Rianne hebben inmiddels alle recepten uitgeschreven, bereid, gefotografeerd én klaargestoomd voor de webshop. Op dit moment worden de wijnen van Wijnhoeve Middeldorp en de bieren van Hert Bier gekoppeld aan de recepten. Merel en Rianne vertellen over hun ervaringen tijdens de voorbereidingen.
De streek heeft veel te bieden
In oktober zijn ze gestart met het in kaart brengen van wat de regio allemaal te bieden heeft. Dat bleek gelukkig heel veel te zijn. Producenten uit de streek kunnen ons voor de kerst voorzien van lokale groente, vlees, oesterzwammen, quinoa, jam, eieren, honing, aardappelen en nog veel meer.
“We hebben onze vaste producenten benaderd voor groente maar we hebben ook wat nieuwe producenten benaderd om ons voor de kerst te helpen”, zegt Rianne. “We hebben voor veel producten een lokaal alternatief kunnen bedenken, maar dat lukte helaas niet voor alles.”
“De streek heeft veel te bieden, maar sommige ingrediënten in de recepten zullen nog wel uit ‘het eigen keukenkastje’ moeten komen”, stelt Merel. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan kruiden en zout.”