Skip to main content

Wil jij ook graag meer gebruik maken van verse groenten van een boer(derij) bij jou in de buurt? Of zoek je vers onbespoten fruit van een teler in jouw regio? Biologisch vlees van een boer die zijn dieren kent? Of gewoon honing die niet van de fabriek komt maar van liefhebbers die vrijwillig bijen verzorgen op weilanden in jouw omgeving?

Het aanbod is gi-gan-tisch!

Neem eens een kijkje op deze (alfabetische) lijst met websites (en apps!) dan vindt ook jij vast iets dat werkt voor jouw situatie en gezin. Sinds het begin van corona in ons land is de vraag naar verse, lokale producten, streekproducten en kopen direct van de boer enorm toegenomen. Inmiddels zijn we allemaal al weer gewend aan de toestand en zakt de vraag weer wat in maar nog steeds zijn de landwinkels en boerderijwinkel druk bezocht!

Want verse, lokale producten zijn vaak lekkerder dan massaproductie. Producten in het seizoen zijn bovendien op z’n lekkerst. Ze belasten het milieu minder. Ze hoeven niet met de vrachtauto naar jou toe gebracht te worden. Tot slot stimuleren ze ook de lokale productie en een lokale vraag stelt de boeren in staat beter te produceren.

fairsy.nl
hofweb.nl
localist.nl
opnaardeboer.nl