Zo maak je groenlof met pasta en zalm voor 2 personen
Kooktijd: 15 minuten
- 1 struik groenlof of andijvie
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 150 gr van de favoriete korte pasta
- kneepje citroensap
- 200-250 gr zalmfilet
Bereidingswijze
- Was de krop groenlof en snijd hem in reepjes.
- Verwijder desgewenst de pitjes uit je rode pepertje en hak het fijn.
- Snijd de knoflook fijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Groenlof bereiden
- Wanneer de pasta nog 5 minuten moet koken verhit je een wok tot hij gloeiend heet is.
- Doe er een scheut olie in.
- Als die begint te walmen doe je de knoflook en de rode peper in de pan.
- Laat onder voortdurend roeren of walsen max 1 minuut bakken, tot het heerlijk begint te geuren.
- Voeg dan de groenlof toe, voeg zout naar smaak toe en roerbak de groenlof tot de harde delen zacht zijn.
- Voeg tot slot een kneepje citroensap toe.
Draai het vuur onder de wok laag, giet de pasta af en schep deze in de wok door de groenlof.
Groenlof met zalm
Bak ten slotte de zalm snel en heet, zodat de binnenkant nog een beetje rauw is. Vind je dat niet lekker, bak de zalm dan gewoon iets langer.
Variëren met groenlof
Ook een beetje verse gember door de groenlof is heerlijk!