Skip to main content
interviewsnieuwsbrief

Consument Marianne van Atten

By 16 april 2021mei 25th, 2022No Comments

In gesprek met Marianne van Atten, consument en vrijwilliger bij de stichting

Op een mooie dinsdag in april spreken we Marianne van Atten uit Wekerom. Zij was deelnemer aan de 40-dagen challenges en hielp bovendien bij het klaarmaken van een aantal pakketten. We vragen haar naar haar ervaringen met Eerlijk Eten uit de Streek.

Voordat Marianne naar Wekerom verhuisde, woonde ze 23 jaar in Barneveld. Ze heeft dus al een lange geschiedenis in de streek. Het initiatief van Eerlijk Eten uit de Streek sprak haar meteen aan, toen ze ervan hoorde via een van de initiatiefnemers. Marianne is zelf al langer bewust met voeding bezig. “Duurzaam of biologisch eten is voor mij heel belangrijk, maar ook de verbinding die je kunt aangaan met de producent en het bedrijf daarachter,” vertelt ze. “Het gedachtegoed van Eerlijk Eten uit de Streek sluit aan op mijn ideeën.”

marianne van atten

Marianne van Atten

“HET CONCEPT IS PRIMA”
Het idee achter de maaltijdboxen tijdens de 40-dagen challenges vond Marianne kloppen. De inhoud van de boxen die ze ophaalde, werd altijd goed gebruikt. “Alles ging op, behalve de roomboter: dat was soms wat teveel,” zegt Marianne lachend. Ook het ophalen van de maaltijdboxen bij de boer vond ze leuk, al zou ze dat ook wel iets minder willen doen, bijvoorbeeld één keer per maand.

Eerlijk Eten uit de Streek biedt vanaf juni 2021 abonnementen op groentepakketten aan, waarbij je kunt kiezen voor een volledig biologisch of voor een ‘gangbare’ variant. Maar ook de groenten in het niet-biologische pakket worden onbespoten en zonder kunstmest geteeld. Een wekelijks abonnement op het biologische groentepakket ziet Marianne wel zitten: “Dan kun je de rest er los bij bestellen, op basis van je persoonlijke behoeften.” Ophalen van je bestelling kun je dan elke vrijdag bij een van de uitgiftepunten in de streek. Deze uitgiftepunten worden ook dichter bij de mensen in de buurt gezocht. Dat vindt Marianne positief voor consumenten.

VRIJWILLIGER

Marianne vond het vrijwilligerswerk voor de stichting tijdens de 40-dagen challenges heel leuk (al was het soms hard werken!). Ze heeft daarnaast plaatsgenomen in de klankbordgroep voor consumenten, die zo nu en dan samenkomt en het bestuur en de kerngroep van de Stichting van ideeën en advies voorziet. Voor de permanente levering van streekproducten gaat ze zich ook weer inzetten. Marianne vertelt: “Het werken met een groep aan hetzelfde doel is gewoon positief en wil ik graag voortzetten.”

En dat geeft ze graag door: “Als het concept van Eerlijk Eten uit de Streek je aanspreekt en je vindt het leuk om je handen uit de mouwen te steken, neem dan contact op!”