Skip to main content

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g chioggia biet
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1/2 el honing
  • 50 g geitenkaas
  • 30 g walnoten
  • zwarte peper
  • handvol rucola
gefermenteerde chioggia bieten

Gefermenteerde chioggia bieten

Verpak de bieten strak in aluminiumfolie en rooster ze 1 uur in een oven op 200°C. Laat ze 5 min afkoelen en schil ze dan. Snijd de bieten heel dun met een mandoline, dunschiller of een scherp mes en doe de bietenplakjes in een ruime kom.

Rooster ondertussen in een droge koekepan de walnoten tot ze gaan geuren. Laat ze even afkoelen en hak ze dan in kleinere stukjes, zet apart.

Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng deze met de olie, azijn, honing, zwarte peper en eventueel zout tot een dressing.

Verdeel de dressing over de bietenplakjes, hussel door elkaar tot de dressing goed verdeeld is over de bietenplakjes en leg de plakjes dan op de borden. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met walnoten en rucola.

Eet smakelijk!